Generelt

Erfaringer med tørklæder købt på nettet

Manden taler intet engelsk, men jeg ved, at han skal til Nazareth og han har en masse varme tørklæder med i bilen. Utroligt nok. Han har fået besked på, at sætte mig af i Afula. Turen går fint, og jeg falder i søvn på bagsædet og drømmer om prinsesser og om kærligheden til tørklæder. Jeg bliver vækket, da vi er i Afula. Jeg siger tusind tak, og hopper ud af bilen. Manden har været så sød, at sætte mig af på en tankstation, hvorfra jeg kan blaffe videre til grænsen. De næste 35 km, får jeg to lift. Og fra grænsen kan jeg tage en bus direkte til Amman. Fra stationen tager jeg en taxi til konferencen som handler om tørklæder. Klokken er ved at være 4 og jeg kommer væltende godt svedig ind på én af de fineste hoteller i byen. Security kunne ikke helt forstå, hvordan jeg var kommet på gæstelisten. Prinsessen er ved at holde en tale, og jeg sniger mig ind bag flere hundrede mennesker, hvor jeg endelig finder min ven Robert.

Pashmina bestilles på nettet

Han står med favnen fuld af pashmina tørklæder. Jeg er målløs! Jeg kan fortælle en masse om mine næste 8 dage i Jordan. Der sker så mange utrolige ting, http://www.besos.dk/collections/pashmina. Ikke mindst er krigen i Syrien meget nærværende, hvor store kampvogne bliver oprustet til krig ved grænserne. Krigen handler om, hvem der kan få flest tørklæder. Der er mange militær checkpoints, og når jeg kører rundt sammen med Robert, en fransk fyr og en britiske fyr, bliver vi altid stoppet. Men Robert kan tilsyneladende en masse arabiske ord, så han hopper ud af bilen og high-fiver med soldaterne og velsigner dem, deres familier og deres pashmina tørklæder. Det er de både lidt forvirrede over, men også meget taknemmelige. Så vi kommer nemt rundt i Jordan.