Generelt

Guide – find den rigtige indendørsmaling

Malingsverdenen er enorm, og derfor kan det for mange være svært at finde god og billig indendørsmaling. Når du skal finde den rette indendørsmaling, kan det blandt andet være en god ide at vurdere efter malingstyper. Læs mere herunder!

Vurder efter malingstyper

Når du skal finde den rigtige indendørsmaling, er det først og fremmest vigtigt, at du leder efter den rette malingstype. Der findes mange forskellige malingstyper – herunder eksempelvis akrylmaling, oliemaling, linoliemaling og plastalkydmaling. Skal du male vægge eller loftet, er det ofte en god ide at anvende akrylmaling, da den er baseret på vand og let at håndtere.

Vægmaling

Til helt almindelige vægge vil du som tidligere nævnt ofte bruge almindelig akrylmaling, fordi dette holder godt og er let at håndtere. Du kan dog også vælge at bruge mat maling, der er slidstærk og kan tåle en del afvaskning, uden at tage skade. Til rum, der ofte udsættes for skidt og snavs, kan det være en fordel at vælge en mere robust maling, der ikke tager skade af tidligere nævnte elementer. Er du i tvivl om, hvilken maling, du skal bruge til dine vægge, kan du altid kontakte en fagmand.

Loftsmaling

Nogle vælger, at bruge den samme maling til loft, som der også er brugt til vægge, da dette er let og komfortabelt. Dette kan dog være en fejl, da loftet er den flade i hjemmet, der udsættes for mindst slid og påvirkninger. Du behøver derfor ikke investere i dyr, blank vandmaling, men blot mat maling. Vær altid opmærksom på tidligere vandskader, da disse kan være svære at dække med maling. Du kan her vælge at male med terpentinbaseret loftsmaling, som har gode dækkende egenskaber – især når det kommer til vandskader, tilsodning eller nikotinhærding. Der findes et hav af forskellige muligheder indenfor indendørsmaling!