Artikler

Is på utallige måder

Mulighederne med en ismaskine er mange og udbuddet er stort. Overvej derfor dine behov, inden du investerer, og kast dig bare ud i processen – det lønner sig at lave hjemmelavet is.

 

Er du den heldige ejer af en ismaskine, men har aldrig rigtig fået taget den i brug, er der masser af inspiration at hente til opskrifter på alt fra en klassisk vaniljeis til lakrids-karamel is på nettet. Det handler bare om at finde din favorit og passe på, at du ikke bliver alt for lækkersulten inden isen er færdig.

 

2 typer af maskiner

Det kan nemlig godt tage lidt tid at forberede en god hjemmelavet is. Mange ismaskine-modeller kræver nemlig, at skålen kommer i fryseren 12-24 timer inden den skal bruges. Andre modeller kan selv fryse isen ned, mens den laves og det er således også muligt at tilberede mere is på disse modeller. Ganske forudsigeligt koster denne type også mere.

 

Til gæstemenu eller hverdagsmad?

Står du derfor og skal til at investere i en ismaskine, kan det være værd at overveje, hvad dine behov er. Skal du bruge ismaskinen til særlige lejligheder, hvor du næsten altid planlægger menuen nogle dage forinden – og således også har tid til at sætte skålen i fryseren? Og er I sjældent mere end 6 personer? I så fald vil den billigere model fungerer fint for dig.

 

Er du tværtimod tit en impulsiv starter, der lige får lyst til at overraske hele familien med hjemmelavet jordbæris om aftenen? Eller har du bare en stor familie, som elsker is og gerne vil have det ofte? Ja, så kan det måske betale sig at investere en gang for alle i den lidt dyrere model. Du kan læse meget mere om de forskellige ismaskiner, fordele og ulemper samt pris i denne test, hvor de er kommet godt rundt om de forskellige maskiner, med udgangspunkt i de mest populære modeller http://madmaskiner.dk/ismaskine-test/

 

 

Is med god samvittighed…

En ismaskine kan som nævnt bruges til mange forskellige slags is. Den klassiske flødeis er altid lækker, men det er også blevet mere populært at lave forskellige variationer af yoghurtis eller frozen skyr is, som ikke indeholder nær så mange kalorier. Smagen er stadig lækker, om end ikke så cremet, men yoghurtisen kan altså nydes med bedre samvittighed, hvilket også er en plus til oplevelsen. For børnene er softice også altid et hit, hvilket ismaskinen også let kan lave.

 

…også på deklarationen

Mulighederne er således mange og samtidig med, at du selv bestemmer hvilken smag, din is skal have, undgår du også mange tilsætningsstoffer og smagsforstærkere, hvilket kan være en stor fordel, også for sundheden.

 

Maskine med mange fordele

Om det kan betale sig rent økonomisk at lave sin egen is, er svært at sige generelt. Man kan efterhånden købe en del is billigt, men som det gælder med mange andre fødevarer, hænger pris og kvalitet jo ofte tæt sammen. Hvis man derfor synes det er sjovt, og gerne vil have indflydelse på, hvad man putter i munden og hvordan det er lavet, er ismaskinen helt sikkert en god investering. Og så vil mange børn sikkert også synes, at det er sjovt at være med til at lave deres egen is – og bestemme hvordan den skal smage.

 

Afhængig af egen is

Umiddelbart er den eneste ulempe derfor den plads, som maskinen optager i køkkenet. De fleste modeller fylder altså lidt i køkkenlandskabet, men har man mulighed for at gemme den lidt længere væk – i spisekammeret, kælderen eller lignende – er der intet problem. Så handler det nok i højere grad om risikoen for at blive afhængig af egen is – for det smager nu bedst, når man selv har lavet det.

 

God fornøjelse