Generelt

Sådan får du en flåtfri hund hele sommeren

De irriterende flåter er den største plage, sommerhalvåret bringer til hundeejerne. Der er ikke mange steder i landet, hvor de ikke er, og de elsker at hoppe på hunde. Vil du gerne undgå, at de hopper på din hund, så kan du overveje et flåt halsbånd.

Det er ikke nemt at holde sig fra flåter. De er næsten overalt udenfor. Til gengæld er det nemt at give din hund et halsbånd på. Et halsbånd, der gør, at du ikke hele tiden skal fjerne flåter fra den.

Flåter

Flåter er et problem for hundeejere. Har du hund, så kender du til problemerne. Flåterne bider sig fast på hunden og suger dens blod. De kan hoppe af i hjemmet og ligge blodfyldte på gulvet, hvor man træder på dem.

Flåter er ikke bare ulækre. De kan også potentielt være farlige for hunde. De kan bære på visse sygdomme, som er meget alvorlige. Hvis en flåt sidder på din hund i mere end 24 timer, kan den have overført sygdommen. Derfor er det godt med et flåt halsbånd, der afhjælper det problem.

Også mod lopper

Et flåt halsbånd kaldes også et loppehalsbånd. Fordi det samtidig også virker mod lopper. Du slår altså to fluer med et smæk – eller to irriterende skadedyr. Du er nemlig helt sikkert heller ikke interesseret i, at din hund får lopper. De kan hoppe over på dig, og de vil give jer begge stort ubehag.

Et halsbånd er en nem løsning til at undgå både lopper og flåter. Du skal bare give din hund det på. Det holder i flere måneder, før det skal skiftes ud. Du skal altså ikke engang tænke ret meget på det. Du kan bare notere i din kalender, hvornår det er tid til at tage et nyt i brug.